Uunolla oli vilkas viikonloppu. Omistaja sai aikamoisen kasan harmaita hiuksia (ainakin varastoon odottamaan).

Perjantaina Upi teki taas katoamistempun. Sisu livahti aidan toiselle puolelle ja ajoi pupujussin melkein pihaan. Upi huomasi taas tilaisuuden tulleen ja syöksyi aidan ali. En ehtinyt tarpeeksi nopeasti katoamispaikalle ja sitten koiria vietiin. Sisu palasi melko nopeasti takaisin, mutta Uunoa ei kuulunut. Kunnes sitten naapurin rouva kurvasi pihalle ilmoittamaan, että Uuno oli käynyt heidän kissansa kimppuun!!! Ei mikään kiva tilanne, kummallekaan! Aki haki kurittoman karkulaisen pois ja lupasi korvata kaikki lääkärikulut. Mitään ei ole kuulunut, ilmeisesti kisu välttyi kuitenkin isommilta vaurioilta. (TOIVOTTAVASTI!) Tuosta aidasta ei ole siis MITÄÄN hyötyä. Me harkitaan jo sähköpaimenen kytkemistä, voi olla ettei sekään pitele koiraa, jolla ei ole lainkaan kipukynnystä. Alkaa olla ideat jo loppu, varmaan pakko sulkea se tarhaan. Nyt se on ollut sitten taas TYNNYRIkoirana. Eihän se koiran syy ole kun on niin vahva saalistusvietti, vaan täysin omistajien vika! 

Tänään Uuno kävi sitten ensimmäisessä (ja viimeisessä?) näyttelyssään. Uuno on liian suuri, ei saatu edes sitä H:ta jota lähdin tavoittelemaan. Me  tarvittaisiin HYVÄ, jotta Upista voisi tulla käyttövalio, snif! Saatiin T = tyydyttävä = keltainen nauha. Ei kyllä tämä viikonloppu herätellyt mitään kummenpia poltteita tuohon näyttelytoimintaan. Varmaan jaksaisin juosta jonkun verran näyttelyitä koiran kanssa jos se pärjäisi. Mutta sen verran vähän kiinnostaa tämä koiraharrastus, että pelkästään näyttelyt mielessä en tule koskaan koiraani valitsemaan! Jotenkin liian tylsää ja pitkästyttävää toimintaa minun makuuni... (Sanoo ihminen, jota on nyt puraissut agility-kärpänen!)

ARVOSTELU:

"Iso ilmava korkearaajainen uros, jolla oikea sukupuolileima. Hyvä pää, korvat voisivat olla korkeammalle kiinnittyneet ja pienemmät. Hyvät silmät ja purenta. Hyvä kaula, kevyt runko suhteessa koiran kokoon. Tasapainoiset kulmaukset, lanneosa köyristyy liikkeessä. Hyvä kova karva, mukava luonne. Esitetään hyvin. "

Kiitos Susku-handlerille!

1587136.jpg