Meidän Sisulla on jakomielitauti! Sisun persoona on jakautunut eri osiin, ja omistajien ei auta muuta kuin toivoa, että ne on ne mukavimmat persoonat jotka ilmenee...

SISULIININ PERSOONAT:

1) RENTOREISKA. Se on se persoona, jossa Sisu vaan hytkyilee ja pomppii eteenpäin. Askellaji on sellainen jäniksen loikkaa vastaava. Näyttää ihan kuin koira viheltelisi mennessään "Ota löysin rantein, älä jännitä...." Tällä persoonalla on taipumusta tulla esiin treeneissä ja muutenkin silloin kun vaadittaisiin vähän vaativampaa keskittymiskykyä. Tällöin kaikki muut koirat on tosimukavii!! Myös urokset. Häntä heiluu niin paljon, että näyttäisi siltä että koko koira nousisi helikopterin lailla ilmaan.

2) RÄYHÄ. Räyhä asuu meissä jokaisessa. Sisun Räyhä käy vaan kylässä mun mielestä liian usein. Silloin kun Sisu on Räyhäpäällä kukkoillaan kelle vaan, missä vaan. Jos toiselle koiralle räyhätään, koiran koolla ei ole väliä. Räyhäkin tykkää tyttökoirista, ellei se ole liian kovakourainen. Imuri on Räyhän ihan pahin vihollinen. "-Sillä ei ole oikeutta elää", ajattelee Räyhä! Räyhä herää kaikista pahiten henkiin autossa, ellei Sisu ole boksissa matkustamassa Räyhä ottaa vallan. Kaikelle räyhätään.... Räyhä on myös tarttuvaa. Sisu räyhää, Alli räyhää, Miia/Aki räyhää!

3) HALIMIES. Halimies vaatii hellyyttä! Hellyyttä, haleja ja pusuja. Halimies kömpii peiton alle ja tulee ihan lähelle. Se painaa pään kainaloon ja huokailee. Halimies asettuu ja on paikoillaan vaikkei sitä rapsuttelisikaan. Halimiehelle riittä kun saa läheisyyttä. Kotioloissa Sisu on Halimies.

4) SÄHLÄ. Sählä törmäilee, juoksee, kompastelee ja haukkuu. Haukkuminen yleensä tehostaa Sählän ulos antia. Sählä haluaa yleensä leikkiä Allin kanssa, sisällä! Sählä saa kamunsa sekopäiseksi ja ne juoksevat peräkanaa olohuoneesta keittiöön, keittiön kautta eteiseen, eteisestä olkkariin jne. Ja koko ajan kuuluu kova haukku! Sählä haukkuu, jos sen kanssa ei leikitä ja jos sen kanssa leikitään. Sählä ei väistele ovia, sohvia, ihmisiä... Tämä ilmaantuu myös lenkillä. Nimenomaan kun koirat on hihnoissa. Silloin Sählän olisi IHAN pakko saada kaveri mukaan riekkumiseen.

5) MAMIS. Mamis on Räyhän vastakohta. Mamis tahtoo syliin. Usein Mamis ilmestyy Räyhän jälkeen jos Räyhää komennetaan tai Räyhä saa turpiinsa, silloin paikalle pyyhältää Mamis. Mamis tulee Miian jalkoihin, nousee sitä vasten seisomaan, pomppii ja ehkä vähän surkeasti ulvahtaa. Syliin olisi päästävä!

6) SISU. Sitten on se tavallinen Sisu, kiva sekoitus näistä kaikista. Havaintoja on tehty esimerkiksi eilen. Ensin kävi Räyhä mekkaloimassa imurille. Treeneissä puikkoihin astui Rentoreiska, jolkotteli ja pomppi. Näytti pitävän hauskaa, mutta kiirettä ei juurikaan pidellyt. Huispasi häntäänsä (pyllyään) parille Collielle ja jatkoi taas töitä. Kunnes sen syrjäytti Sählä. Yritti houkutella tyttöjä leikkeihin, ei onnistunut. Jatkoi töitään, juoksi päin estettä, juoksi päin keppiä... Kotona viereeni kömpi väsynyt ja suloinen Halimies! Mutta missä oli Mamis?!?