Oon tainut jo useamman kerran lupailla Allin keppien oppimisesta... Muistaakseni sen piti satavarmasti osata ne joskus viime keväänä. No eipä osaa vieläkään! Sitten olen myös muistanut mainostaa, et kisoihin mennään toukokuussa. Ainakin kaikille kavereille olen näin sanonut. Edellenkin uskallan toivoa, että näin kävisi. Varma en kuitenkaa ole.

Eilen treeneissä Allu ei meinaan osannut pujotella enää ollenkaan. Viime viikolla sujui vielä ihan hyvin. nyt ei sujunut. Alli teki viime syksynä suoria keppejä, mutta kun otettiin ne sellaiset vihreät verkot käyttöön, on liuttu takaisin oikein urakalla. Sain vinkkiä, että kannattaisi opettaa makupalan avulla näyttämällä. Kuten aika useissa seuroissa opetetaankin. Meillä kun on ollut kujat käytössä ja nyt tuo verkkojuttu niin tuntuu kyllä melko hassulta sotkea vielä kolmaskin tapa siihen. Kolme vuotta on siis mennyt ihan täysin hukkaan! Jos seuraavaa koiraa jossain vaiheessa agilityyn vien niin en kyllä tuhlaa aikaani näin kauaa keppien harjoitteluun. Jollain konstilla ne oppii kyllä nopeamminkin. Kaikille ei ilmiselvästi käy samat metodit, vaikka niitä pidettäisiin kuinka hyvinä!

Kisoihin meillä ei kyllä kiirettä ole. Tavoitteet on matalalla. Tarkoitus on vaan harrastaa yhdessä niin että molemmat tykkää. Eilisissä treeneissä taas huomasin kuinka kovasti tuo koira siitä tykkää. Aloin ihan turhaan stressata niiden keppien kanssa. Kilpaileminen on varmaan ihan hauskaa, mutta ei se perimmäinen tarkoitus. En todellakaan halua tulla sellaiseksi agilityn "harrastajaksi" joka painaa menemään veran maku suussa koirasta välittämättä. Ainut mikä näille ihmisille merkitsee jotain on puhtaat radat. Näitäkin tulee vastaan melkosen paljon. Toivottavasti joku tulee ja tirvasee minua jos siihen päin olen vahingossa menossa....