Löysin joskus jostain tällaisen hauskan rotumääritelmän. Minusta aika kuvaava =) Jotenkin sopii parhaiten Uunoon!

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

 

 

Yleisvaikutelma: Valmis kuin partiopoika. Aina aktiivisesti mukana, kuononsa jakoko kehonsa joka paikkaan tunkeva salama, jolla itseään suurempi minäkuva, tyhmänrohkeuttakin löytyy...

 

Ominaispiirteet: Metsästysterrieri, kertokaa se sille. Rakenteeltaan kumipallon ja jojon risteytys. Sopii myöskin moneen ahtaaseen ja hankalaan rakoon jonne ei saa mennä.

 

Luonne: Kuten jo mainittu, Pelle Peloton ja Ritari Rohkea.

 

Pää: Hei, sellainenkin on! mutta mitä sen sisällä, se onkin arvoitus. Mukava kiila oven raossa.

 

Silmät: Anovat, etenkin makupaloille, myös selässä ettei mikään pääse ohi huomaamatta.

 

Korvat: V-muotoiset, ne läpykät pään sivussa. Liikkuvat notkeasti mielialan mukaan. Myöskin niiden käyttö kuuluu koiran hallintaan.(en tottele enkä kuuntele. Piste. Kuka kehtaa syödä salaa herkkuja, kuulin selvästi makuuhuoneeseen nakin napsahduksen)

 

Purenta: Kaikki käy hampaisiin tietyssä iässä, sekä puren minkä jaksan irti en päästä!

 

Kaula: Selvästi venyvää sorttia, tehty erottamaan pää rungosta.

 

Eturaajat: Raapivat ensin sinua sohvalla, kätevät kaivamiseen. Liikkuvat ennen irtipääsyä sutien hihnassa tyhjää.

 

Runko: Sopivasti kurakelillä likaantuva alapuolelta, sekä koiran kokoon nähden riittävä. Rungon sisälle kätkeytyy uskomattoman ihmeellisiä elimiä ja sun muuta. Esimerkkinä kokoaan suurempi peräsuoli ja mahdoton makkaravarasto.

 

Takaraajat: Kaikilla koirilla sellaiset on, ei poikkeusta. Lihasten voimalla kestää pomppimista paikaltaan suoraan ylöspäin aina 1 ja 2 metrin korkeuteen. Potkivat koiran nukkuessa.

 

Käpälät: Hipsutteluun soveltuvat, samoin hiipimiseen. Kaivamisessa hyvät apuvälineet.

 

Häntä: Et koskaan voi unohtaa häntä...Sellainen huiskuttava tappi, nykyisin kokopitkä miniruoska. Lakaisee koiran rungon roskista syksyllä kävellessä metsässä.

 

Liikkeet: Oletteko nähneet? ei kahta kertaa samassa paikassa, vaikea havaita nopeuden takia. Yleissääntönä kaikkiin ilmansuuntiin ja kaikilla nopeuksilla.

 

Karvapeite: Yleisemmin esiintyy matoissa ja sohvissa, eritoten kun tarvitaan arkista parempaa vaatetusta. Jotkut joutuvat tekemään töitä saadakseen silmänilonsa lattialle, nyppimällä. Ei tarvitse kuiva- eikä kemiallista pesua. Aina sopivasti päällä säästä riippumatta.

 

Väri: Vaihteleva vuodenaikojen mukaan. Selvästi talvella ja lumen aikaan parhaimmillaan, vaikkakin suosittelen heijastimen käyttöä, ettet hukkaa aarrettasi ulkoillessanne. Savimailla liikuttaessa muiden koirien kanssa, tulee esille upeat sinihohtoiset laikut, joista monet omistajat ovat haltioissaan. Värikirjo turkissa vaihtelee onko kyseessä autonasentajan vai leipurin omistuksessa oleva yksilö.

 

Koko. Pienempi kuin koirasi luulee, mutta älä kerro sitä sille! Yleensä niin pientä tai suurta ei olekaan, minne koirasi päättäväisyys on sen käskenyt yltää tai sulloutua Kokoa kokoon koko kokko, koko kokkoko kokoon, koko kokko!

 

Virheet: NIITÄ EI OLE! Jos joku niin väittää, hän ei tunne koiraasi. Juuri sinulla on ehdottomasti PARAS. Koulutuksella saadaan korjattua paljon puutteita, puhelimeen vastaaminen, pyykkäys, astianpesu ja kaikkea muutakin mitä koirasi EI VIELÄ osaa, mutta odottakaas...Kukaan ei ole täydellinen syntyessään, mutta että virheitä, hävetkää.....