Tuleehan tännekin jotain uutta vihdoinkin..! Jep, jep ainakin kaksi vakio-,ja ainoata =), lukijaa on kysellyt, että miksi blogiin ei tule mitään uutta? No, nyt tulee. Aloitetaanpa Alpesta.

Juoksuja odotellessa ollaan keritty tehdä vaikka jos mitä! Kaikki vaan liittyy enemmin tai vähemmin agilityyn. Siitä on tullut kyllä ihan ykkös juttu! Mikään muu harrastus ei ole oikeen jaksanut innostaa näin paljoa. Se vaan on NIIN kivaa!!!

Tänä vuonna pääsimme KKS:n agilityleirille Lintukotoon välivuoden jälkeen. Aikaisempina vuosina olimme jatkavien ryhmässä jota koulutti Elina Hannikainen. Tällä kertaa kisaavien puolella kouluttajina olivat Savikon Seppo ja Pukkilan Janne. Allin meno oli leirilläKIN ihan tyypillistä Allia. Madeltiin tosi hiljaa, mutta aina välillä vilautettiin osia siitä vauhdista jota siltä löytyy. Sain uusia vinkkejä motivoimiseen ja ohjaamiseen. Kokeilinpa rataa myös Mimin kanssa. Paremmin se meni kuin Alli =) Mulla ja Millalla oli huoneessa ihan omaa hauskaa kameran kanssa. Jokaisessa vaan on oma lärvi mukana niin en viitsi niitä tänne laittaa. Tässä kuitenkin yksi, josta leikkasin meidän rumat naamat pois :)

mimialli.jpg

Kisoissakin käytiin. 13.9 Porvoossa ja 14.9 Ruokolahdella. Aika rankka viikonloppu! Edellisellä viikolla olin ollut alkuviikon kuumeessa ja sitten vajaan viikon terveenä olon jälkeen sain kivan räkätaudin! Oli oikein mieltä ylentävää viettää lauantaipäivää koiraharrastuksen parissa kamalassa flunssassa. Koko ajan piti niistää ja räkiä! Ihanaa! Ja äänikin oli kuin vanhalla viskisiepolla =) Porvoon kisat eivät kyllä ihan putkeen menneet. Ei meille, eikä muutenkaan. Aikataulut mättivät tosi pahasti nettivian takia. Ei ollut mukavaa järjestävällä seuralla. Toivottavasti seuraavat kisat menisivät paremmin. Alli juoksi radat kuin kakat housuissa oleva etana! Se varmaan kertookin kaiken. Ratavirheitä ei tullut, sentään niin... Joskus on hitaanakin päivänä tehty vaikka kuinka monta virhettä!

Mieleenpainuvin juttu taisi olla kun vein Allin ensimmäisen radan jälkeen takaisin autoon.... (Olimme Suskun autolla, siis Laran Suskun. Mukana oli myös Lenni-lapinkoira ja toinen Susanna) Alli vietti aikaa takapenkillä kevythäkissä, eikä pitänyt siitä ollenkaan! Huuto kuului kentän reunalle saakka jossa olin katsomassa muiden ratoja. Olin juuri aikeissa mennä hakemaan Allia pois kun takanani kuului jonkun kauhistunut huuto: -"Täällä on joku koira vapaana!" Käännyin ja Allihan se siinä! Ihmisillä oli hauskaa! Se oli päättänyt avata häkin ja hypätä pois ikkunasta. Onneksi se osasi juosta suoraan mun luokse!!!! Löysin netistä muutaman tosi upean kuvan Allista:

allikisoissa.jpg

allikisoissa2.jpg

Ylemmässä kuvassa kyllä näkyy, että vauhti oli melkein kävelyä =(

Sitten sunnuntaina lähdettiin Annen ja kääpiösnautseri Hillan kanssa Ruokolahdelle. Siellä meni paljon paremmin =) Ennen starttia toivoin, että Alli tekisi oman radan. Siis irtoaisi ja tekisi hylyn! Ja niinhän siinä kävi. Vauhti oli mukava ja Alpe painui putkeen väärästä päästä. Ihan mukava rata!! Hyppyradallakin mentiin ensin ihan kovaa, mutta välillä vauhti hyytyi kävelyksi. Saatiin kuitenkin nolla ja ihanneaika alittui. Sijoitus ei kuitenkaan riittänyt nousunollaan. Kaikista positiivisinta oli, se että vaikka Alli käveli ja ainakin osa paremmin pärjänneistä koirista juoksi koko ajan, ei ero ollut muutamaa sekuntia suurempi :) Kyllä me täältä viellä noustaan!!!!

Huomenna jatketaan sitten poikien kuulumisilla =)