Näin syksyllä ihmisillähän alkaa tunnetusti eräänlainen buumi hankkia uusia harrastuksia. Näin kävi minullekin. Vähän jälkijunassa tosin, nythän on jo lokakuu. Mutta pitihän sitä tietenkin miettiä eri vaihtoehtoja... Harkitsin taas kaikki jumpat, kuntosalit, spinningit yms. Mutta ne ei vaan jotenkin "ole mun juttu"! Aerobicissä joskus kävin, mutta lähinnä se meni taka-alalla naureskellessa ja hävetessä omaa huonoa kuntoani ;(  Sekin latisti intoa, kun en enää ole kotikunnassa töissä, niin ei saa niitä ilmaisjuttujakaan... Ja toisaalta olen ollut aina sitä mieltä, että KAIKKI LIIKUNTA ILMAN KOIRIA ON TURHAA! Näinpä keksin sitten Canicrossin! Töissäkin kaikille ilmoitin aloittavani uuden harrastuksen. Ja tietenkin tuolla nimellä, olisihan koirajuoksu tai koiran kanssa juokseminen aika arkista ja ihan normaaliakin!

Siis tänään painuin eläinkauppaan väline ostoksille! Harrastaminen on aina ollut jotenkin mielekkäämpää kun on "pelit ja vehkeet". Pysyy motivaatiokin paremmin, kun on jostakin maksanut! Ostin sitten juoksuvyön, hihnan ja joustavan jatkopalan johon saa tarvittaessa kaksi koiraa. Loppuviikosta haen vielä uudet valjaat =) Ja olihan tämä heti kokeiltava. Aluksi otin mukaani ainoastaan Uunon. Ajattelin, että tämä olisi muutenkin enemmin mun ja Upin juttu. En tiiä olisiko noista russeleista juoksemaan hihna tiukalla. Uunosta on tullut lenkeillä ihan KAMALA! Siis jos toisia koiria tulee vastaan... Jospa sitäkin saisi jotenkin koulittua kun ollaan liikenteessä ihan kahdestaan. (Akin kanssa se käyttäytyy ihan hyvin!!!)

Juostiin semmonen vajaan kahden kilometrin lenkki. Se oli ihan sopiva matka näin alkuun, minun kunnollani. Välillä tosin käveltiin... Ei Uunokaan ihan koko aikaa tajunnut juosta edellä. Kannustamalla ja käsiä läpyttelemällä siihen sai lisää vauhtia. Toivotaan, että se oppisi nyt tunnistamaan eron valjaissa, toisissa PITÄÄ vetää ja toisissa EI SAA vetää. Sitten myöhemmin käveltiin koko koplan kanssa Millan lauman kanssa pidempi lenkki, hyvää palautusta ;)  Upi sai taas laakin vastaantulevalle koiralle. Sisu ja Uuno alkavat tapella, Uuno huutaa ja kiljuu, rähisee  ja murisee! Ihan kamalaa ja NOLOA! Apua tarvitaan ja pikaisesti. Isoin apu olisi mulle kovempi luonne ja AUKTORITEETTI!!!!!

Sitten vielä siihen tuttuun harrastukseen eli agiliitoon =) Viime tiistaina oltiin mölleissä Simon kanssa. Sisu kielsi yhdellä hypyllä ja kiersi putken takaa... Virhepisteitä 10, sijoitus muistaakseni kuudes. Se oli sellainen perus Sisun rata, jäi hyvä mieli kun koira tykkäsi ;) Mutta Mimuliinipä vetäisi puhtaan radan ja VOITTI! Hyvä Mimi!

MIMI JA MITALI!

DSCN0268.jpg

Ja Alli toipuu oikein hienosti! =)